10 råd til boligsælgere

10 råd til boligsælgere

Boligsalg er et stort projekt, og der er mange ting, du skal tage stilling til. Hvem er den bedste ejendomsmægler? Skal du bruge penge på at renovere inden boligsalg? Hvordan fremviser du boligen til potentielle købere? Vi giver dig 10 råd, som er gode at kende, uanset om du skal sælge hus, lejlighed eller fritidsbolig.


Billede af Pernille Ellehage

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidst opdateret: 08/01-2020

Der er flere ting, du skal overveje, når du gør dit hjem klar til fremvisning og salg, og det er en god idé at starte planlægningen i god tid.

Små ting som oprydning, indretning og en klat maling kan ende med at have stor betydning for dit lejligheds- eller hussalg.

Her får du 10 råd til, hvad du som boligsælger skal lægge særligt vægt på, når du skal sælge dit hus, din lejlighed eller dit sommerhus.

10 gode råd til boligsalg:

 1. Brug tid på at finde den rigtige ejendomsmægler: Hvis du ikke selv skal sælge din bolig, skal du finde en ejendomsmægler. Indhent altid flere tilbud, inden du vælger, hvem der skal sælge din bolig. Undersøg, hvor du får mest for pengene, og find en mægler, du føler dig tryg ved. Når du vælger ejendomsmægler, skal du eksempelvis overveje, hvor godt de kender lokalområdet, og hvordan de vil markedsføre din bolig.

  Få tilbud fra ejendomsmæglere

 2. Ret op på store fejl ved din bolig, men undgå meget dyre renoveringsopgaver: Hvis din bolig har mange anmærkninger i tilstandsrapporten, kan det skræmme mulige købere væk. Derfor bør du overveje at rette op på de fejl, der ikke er for dyre, men som kan gøre listen over boligens fejl kortere. Det kan eksempelvis være efterisolering. Til gengæld kan det sjældent betale sig at renovere badeværelse og køkken i forbindelse med boligsalg.
 3. Fiks små fejl ved din bolig: Relativt små ændringer kan have stor betydning for boligsalget. Mal de steder, der er brug for det - både inde og ude. Sørg for, at alt træværk fremstår pænt. Reparér dryppende vandhaner og skru løse håndtag fast. Tilsammen får det din bolig til at fremstå velholdt. Og det kan de fleste købere godt lide.
 4. Ryd op og ryd ud: Fjern personlige ejendele, træk støvsugeren og vask vinduerne. Mennesker er dårlige til at forestille sig ting ovenpå andre ting, og potentielle købere skal kunne se sig selv i boligen. Det er nemmere, hvis der ikke er billeder af din familie. Overvej også at omrokere dine møbler. Det kan få rummene til at virke mere indbydende. Det er både vigtigt, når boligen skal fremvises for potentielle købere, men også inden du får taget billeder til boligannoncen.
 5. Giv udeområderne en kærlig hånd: Din have, gård eller altan bør som minimum være ryddig. Fjern bunken af blade i haven eller de tomme flasker på altanen. Slå græsset, sving en kost eller gør havemøblerne rene. Du behøver ikke lave store ændringer. Det kan som udgangspunkt ikke betale sig, og det er svært at forudsige, hvad potentielle købere vil bruge udearealerne til.
 6. Lad familie og venner komme med deres ærlige mening om din bolig: Du kan ikke altid selv se de fejl, som potentielle købere vil lægge mærke til med det samme. Derfor er det en god idé at få andre øjne på din bolig, inden potentielle købere skal se den. Hiv fat i et familiemedlem eller en ven, du ved, vil fortælle dig, hvis der er noget, som gør din bolig mindre attraktiv. Du kan også spørge din ejendomsmægler.
 7. Find en god fotograf: De fleste huse og lejligheder bliver markedsført online på ejendomsmæglernes hjemmesider. Billederne er det første, mulige købere ser. Når du har knoklet med at gøre rent, rydde op og omrokere, er det ærgerligt, hvis der bliver taget halvdårlige billeder. De fleste ejendomsmæglere sørger for, at der bliver taget billeder af dit hjem. Hvis du ikke er tilfreds med billederne eller selv kender en boligfotograf, kan du bede om at få nye billeder af din bolig lagt i boligannoncen.
 8. Overvej en boligstylist: Det er ikke så udbredt i Danmark, men i andre lande er det mere normalt. En boligstylist indretter efter målgruppen og får boligen til at fremstå indbydende. Det er svært at sige, om det er pengene værd. Et argument for er, at indretning er vigtigt, fordi købere på få minutter bestemmer sig for, om de vil købe. Et andet er, at det kan være et alternativ til at sætte prisen ned, hvis boligen har været til salg længe. Snak med din ejendomsmægler og spørg, hvad hun vil anbefale.
 9. Gem børn og kæledyr, når der er fremvisning: En god tommelfingerregel er, at der ikke skal være kæledyr eller børn i boligen, når der er fremvisning. Dine børn og kæledyr er helt sikkert de sødeste i verden. Det er bare ikke sikkert, at potentielle købere med det samme falder for deres charme.
 10. Overvej, om du skal med til fremvisningen: Der er delte meninger om, hvorvidt det er en god idé, at sælger er med til fremvisningen. Fordelen er, at du kan fortælle om detaljer, som ejendomsmægleren ikke kan. Ulempen er, at potentielle købere kan føle, det er ubehageligt at kigge på dit hjem, mens du er der. Spørg din ejendomsmægler, hvad hun synes. Hun har helt sikkert erfaringer fra tidligere.

Hvorfor bruge Ejendomsmægler.dk?

Landsoversigt