10 råd til boligsælgere

10 råd til boligsælgere

Boligsalg er et stort projekt, og der er mange ting, du skal tage stilling til. Hvem er den bedste ejendomsmægler? Skal du bruge penge på at renovere inden boligsalg? Hvordan fremviser du boligen til potentielle købere? Vi giver dig 10 råd, som er gode at kende, uanset om du skal sælge hus, lejlighed eller fritidsbolig.


Billede af Pernille Ellehage

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidst opdateret: 18/06-2025

Der er flere ting, du skal overveje, når du gør dit hjem klar til fremvisning og salg, og det er en god idé at starte planlægningen i god tid.

Små ting som oprydning, indretning og en klat maling kan ende med at have stor betydning for dit lejligheds- eller hussalg.

Læs også: Sådan forbereder du dig til boligfremvisning

Desuden fylder også energimærkning, digital præsentation og bæredygtighed mere på boligmarkedet, end det gjorde for bare 5-10 år siden.

Her får du 10 råd til, hvad du som boligsælger skal lægge særligt vægt på, når du skal sælge dit hus, din lejlighed eller dit sommerhus.

10 gode råd til boligsalg:

  1. Brug tid på at finde den rigtige ejendomsmægler: Hvis du ikke selv skal sælge din bolig, skal du finde en ejendomsmægler. Indhent altid flere tilbud, inden du vælger, hvem der skal sælge din bolig. Undersøg, hvor du får mest for pengene, og find en mægler, du føler dig tryg ved. Når du vælger ejendomsmægler, skal du eksempelvis overveje, hvor godt de kender lokalområdet, og hvordan de vil markedsføre din bolig.
  2. Ret op på fejl – med fokus på energiforbruget: Hvis din bolig har mange anmærkninger i tilstandsrapporten, kan det skræmme mulige købere væk. Derfor bør du overveje at rette op på fejl, som er overskuelige, så listen bliver lidt kortere. Optimeringer kan hurtigt gøre et godt indtryk og kan forbedre boligens energimæssige stand – eksempelvis ved at få tætnet vinduer og døre, efterisolere loftet, skifte til LED-belysning eller udskifte gamle termostater. En forbedret energimærkning kan i dag have stor betydning for salgsprisen og køberens finansieringsmuligheder. Omvendt kan det sjældent betale sig at renovere køkken eller badeværelse op til et salg, da nye ejere ofte har deres egne ønsker og planer.
  3. Fiks små fejl ved din bolig: Relativt små ændringer kan have stor betydning for boligsalget. Mal de steder, der er brug for det - både inde og ude. Sørg for, at alt træværk fremstår pænt. Reparér dryppende vandhaner og skru løse håndtag fast. Tilsammen får det din bolig til at fremstå velholdt. Og det kan de fleste købere godt lide.
  4. Ryd op og ryd ud: Fjern personlige ejendele, træk støvsugeren og vask vinduerne. Mennesker er dårlige til at forestille sig ting ovenpå andre ting, og potentielle købere skal kunne se sig selv i boligen. Det er nemmere, hvis der ikke er billeder af din familie. Overvej også at omrokere dine møbler. Det kan få rummene til at virke mere indbydende. Det er både vigtigt, når boligen skal fremvises for potentielle købere, men også inden du får taget billeder til boligannoncen.
  5. Giv udeområderne en kærlig hånd: Din have, gård eller altan bør som minimum være ryddig. Fjern bunken af blade i haven eller de tomme flasker på altanen. Slå græsset, sving en kost eller gør havemøblerne rene. Du behøver ikke lave store ændringer. Det kan som udgangspunkt ikke betale sig, og det er svært at forudsige, hvad potentielle købere vil bruge udearealerne til.
  6. Lad familie og venner komme med deres ærlige mening om din bolig: Du kan ikke altid selv se de fejl, som potentielle købere vil lægge mærke til med det samme. Derfor er det en god idé at få andre øjne på din bolig, inden potentielle købere skal se den. Hiv fat i et familiemedlem eller en ven, du ved, vil fortælle dig, hvis der er noget, som gør din bolig mindre attraktiv. Du kan også spørge din ejendomsmægler.
  7. Find en god fotograf: De fleste huse og lejligheder bliver markedsført online på ejendomsmæglernes hjemmesider. Billederne er det første, mulige købere ser. Når du har knoklet med at gøre rent, rydde op og omrokere, er det ærgerligt, hvis der bliver taget halvdårlige billeder. De fleste ejendomsmæglere sørger for, at der bliver taget billeder af dit hjem. Hvis du ikke er tilfreds med billederne eller selv kender en boligfotograf, kan du bede om at få nye billeder af din bolig lagt i boligannoncen.
  8. Overvej boligstyling: En boligstylist kan hjælpe med at gøre boligen mere indbydende og målrette indretningen til den rigtige købergruppe. I Danmark er det stadig ikke så udbredt, men interessen stiger i takt med flere og billigere digitale muligeder. I dag finder du eksempelvis løsninger, hvor dine boligbilleder eller plantegninger bliver redigeret og indrettet virtuelt, uden at du behøver rykke en eneste pude. Fordelen ved styling – fysisk eller digital – er, at det kan give boligen et mere attraktivt udtryk og skabe blikfang i annoncerne. Det kan være en investering, der hjælper dig med at undgå prisnedslag. Snak med din ejendomsmægler og hør, hvad de vil anbefale.
  9. Skab ro og neutral stemning under fremvisningen:Når der er fremvisning, bør boligen være fri for unødvendig støj og forstyrrende elementer – herunder kæledyr og børn, selvom de selvfølgelig kan være virkelig søde. Det gør det nemmere for potentielle købere at koncentrere sig om boligen og forestille sig deres eget liv i rummene. Sørg også for, at der er ryddet op, og at der ikke kører musik, TV eller køkkenmaskiner i baggrunden. Boligen skal opleves som et roligt og neutralt lærred – uden for meget “liv”, men heller ikke tom og steril.
  10. Lad mægleren tage styringen, og overvej digitale fremvisninger: Det er i dag sjældent, at sælgere deltager i fremvisninger – og det er som regel bedst, at det er mægleren, der styrer processen. De har erfaring med at give potentielle købere plads og skabe en god stemning, uden at det føles påtrængende. Til gengæld kan det være en god idé at sørge for, at din mægler kender boligen godt, så de kan fremhæve de særlige detaljer, du selv holder af. Overvej også, om din bolig skal præsenteres via en digital fremvisning. Eksempelvis med video, livestream eller 3D-gennemgang. Det kan være en ekstra mulighed for at nå købere, som bor længere væk eller ikke har tid til en fysisk fremvisning. Mange mæglere tilbyder det som supplement i dag.

Læs også: Skal du renovere før boligsalg?

Hvorfor bruge Ejendomsmægler.dk?

Landsoversigt