Sådan forbereder du dig til boligfremvisning
Foto: Katarina Jardenberg | Flickr

Sådan forbereder du dig til boligfremvisning

Du har sat din bolig til salg. Nu skal du bare læne dig tilbage og vente på den perfekte køber. Nej, desværre. Du skal gøre din bolig salgsklar og klar til fremvisning. Det vil sige, at du skal gøre din bolig uimodståelig for potentielle købere.

Når din ejendomsmægler har udarbejdet en salgsopstilling og påbegyndt annoncering for din bolig, skal du på banen.

Du skal sørge for, at dit hjem står helt skarpt til de første fremvisninger. Men hvad skal du fokusere på, når du skal gøre din bolig klar til fremvisning?

Inden de første fremvisninger skal du sørge for, at din bolig spiller udenpå og indeni. På fremvisningsdagen kan du fokusere på de små ting, der får mulige købere til at føle sig hjemme i boligen.

Hvis du endnu ikke har sat din bolig til salg eller fundet en ejendomsmægler, kan du indhente tilbud fra flere ejendomsmæglere via vores tilbudstjeneste. Det er uforpligtende, og det eneste, du skal gøre, er at udfylde kontaktformularen.

1. Udenfor: Sving en kost eller pensel

Så snart din bolig er sat til salg, skal du være forberedt på, at potentielle købere kommer og kigger. Og ikke kun til aftalte fremvisninger.

Der er en god chance for, at nysgerrige mulige købere slår vejen forbi og kaster et hurtigt blik på dit hus eller din lejlighed udefra. Derfor bør du prioritere udearealerne.

Hvis boligen er slidt udenpå, kan potentielle købere tro, at den også er slidt indeni. Og så er det jo helt ligegyldigt, at stuen er nymalet og køkkenet er lækkert.

Gør udeområder klar til fremvisning:

 • Fiks hvad fikses kan. Slå græs, fej, saml blade, skovl sne, vask fliser eller hvad der skal til for at gøre din have, terrasse eller altan præsentabel.
 • Tænd lyset. Sørg for, at der er god belysning, og at man føler sig velkommen på vej mod din hoveddør. Det gælder især i vinterhalvåret.
 • Skru op for hyggen og fremhæv potentialet. Hvis der er en krog i haven, hvor der altid er læ eller solen altid skinner, så sæt en lille bænk eller et havebord der.
 • Udskift postkasse, husnummer og andre småting. Det er en lille udgift, men det kan gøre meget for helhedsindtrykket, hvis du skifter en gammel, rusten postkasse ud.
 • Opfrisk boligens facade. Brug en lørdag med en pensel, hvis vinduerne eller træværket trænger til at blive malet. Eller find en professionel, der kan gøre det.
 • Tjek, om der er grønne alger på huset. Algebelægning kan snige sig frem i våde perioder, og det ser ikke pænt ud. Fjern med algerens eller få en fagmand til at gøre det.

Der er ingen grund til at ændre grundlæggende på dine udearealer. Du kan alligevel ikke forudsige, hvilken type have køberne foretrækker.

Det vigtigste er, at udearealerne fremstår velholdte, og at der ikke flyder med cykler, legetøj, tomme dåser til pant eller hvad du normalt er for doven til at fjerne fra haven eller altanen.

Mangler du en ejendomsmægler? Indhent tilbud nu!

2. Indenfor: Ryd op, ryd ud og luk lyset ind

Illustrasjonsbilde stilren leilighet
SMÅ TING ER AFGØRENDE: Detaljerne er meget vigtigere, end du tror.

Når du fremviser din bolig, er førstehåndsindtrykket selvfølgelig vigtigt. Den rigtige stemning kan ende med at betyde mere end tal og kolde fakta om din bolig.

Typisk bruger købere kun få minutter på at bestemme sig for, om de kan lide en bolig eller ej. Det kan være helt små ting som friske blomster eller et godt lysindfald, der spiller en rolle.

Det betyder, at du med relativt få virkemidler kan gøre din bolig klar til fremvisning. Det behøver ikke at være dyrt eller omfattende.

Gør klar til fremvisning indenfor

 • Ryd op. I alle rum. Også i loftrum, kælderrum, garage og andre rum til opbevaring af gamle tennisketsjere, julepynt og andet guld.
 • Ryd ud. Dit hjem skal være så neutralt som muligt, så potentielle købere kan forestille sig, at det er deres hjem. Sørg for, at der ikke står for mange personlige genstande fremme.
 • Gør rent. En fremvisning kan blive planlagt fra dag til dag. Derfor er det vigtigt, at du i hele salgsperioden holder boligen ren og pæn. Støvsug, vask gulve, puds vinduer, støv af osv.
 • Lav små reparationer. Fiks løse håndtag, knirkende skabslåger og den vandhane, der har dryppet det sidste halve år. Så undgår du, at potentielle købere bliver skræmt væk af, at der ligger et stort arbejde i at rette op på en masse små fejl.
 • Gå en tur med en pensel. Kig dig omkring. Trænger væggene til maling? Er der ridser, fedtpletter eller slid? Er den laksefarvede væg i stuen stadig flot? Det kan være en god idé at male vægge, lofte og paneler i neutrale farver.
 • Kast et kritisk blik på dine møbler. Ville det se bedre ud, hvis du flyttede gamer-stolen ned i kælderen? Ville stuen se større ud, hvis sofaen stod i den anden ende? Omrokering af møblerne kan få din bolig til at fremstå mere indbydende.
 • Lad der blive lys. Træk gardinerne fra og persiennerne op. Puds vinduerne, så der kommer mest muligt lys ind. Åbn døre mellem rummene, så lyset trænger ud i alle rum. Mal mørke vægge og lofter i en lys farve, som reflekterer lyset.
 • Overvej en boligstylist. Hvis du ikke har den fjerneste idé om, hvordan du indretter dit hjem efter potentielle køberes smag, kan du overveje at få professionel hjælp. En boligstylist kan rådgive om indretning eller møblere tomme rum. Hvis du synes, det er lige til den dyre side, kan du i stedet spørge dine mere stilbevidste venner til råds. Det er altid klogt at høre udefrakommendes mening, inden du lukker potentielle købere ind.

Når du gør den indvendige del af dit hus eller din lejlighed klar til fremvisning, handler det altså grundlæggende om at fremhæve boligens bedste sider og det potentiale, der er.

Boligen skal som minimum være ren og opryddet. Den skal fremstå så velholdt som muligt. Mange små fejl kan gøre mulige købere bange for, at der også er større mangler.

Det er ikke rart at tage i et håndtag, der er ved at falde af. Det er heller ikke rart at tænke på, hvad der ellers er ved at falde fra hinanden i boligen. Så få styr på alle de små ting.

Mangler du en ejendomsmægler? Indhent tilbud nu!

3. Boligfremvisning: Skab en god stemning

Illustrasjonsbilde stilren leilighet
STILRENT OG RUMMELIGT: Det er vigtigt, at alle rum føles luftige, ryddelige og rene.

Hvis du vil putte et kirsebær på toppen af dit nu rene, ryddelige og neutrale hjem, kan du på fremvisningsdagen lave nogle små justeringer, som får boligen til at fremstå endnu bedre.

Grundlæggende handler det om, at du skal gøre din bolig hyggelig og indbydende. Det handler om at skabe en stemning og plante en rar følelse i dem, der ser din bolig.

Det kan du gøre på fremvisningsdagen

  • Luft ud. Åbn døre og vinduer. Sørg for, at luften i boligen er frisk og behagelig.
  • Tænd lys. Også selvom det er lyst udenfor. Der er altid nogle kroge, hvor lyset ikke når hen.
  • Sluk vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine. Der er ikke noget som en benhård centrifugering, der kan give en lyst til at forlade et rum. Behøver vi sige mere?
  • Spred hygge. Stil friske blomster frem. Tænd stearinlys. Placér en slikskål, kaffe eller te på sofabordet.
  • Bag noget velduftende. Smid en gang boller eller kanelsnegle i ovnen for at skabe en hyggelig stemning. Det er ikke nødvendigt. Det er et billigt trick, ja. Men hvad hvis det virker?
  • Snak med din ejendomsmægler. Hun har en masse erfaring og kan fortælle dig, hvis der er noget, du skal gøre. Spørg også, om du børe være der til fremvisningen. Nogle købere vil gerne tale med ejerne. Andre synes, det er ubehageligt.

En kop kaffe og duften af kanelsnegle sælger selvfølgelig ikke din bolig. Men det gør den til et rart sted at være, og det er ikke en dårlig følelse at plante i mulige købere.

Når du har gennemgået din bolig for fejl og gjort en indsats for at gøre den behagelig at være i, kan du ikke gøre meget mere. Nu kan du sætte dig ned i dit rene hjem og vente på de rigtige købere. Vi håber, de er der lige om lidt.

Landsoversigt